Ontvang deze editie per post

Een gratis voorbeeldmagazine naar keuze ontvangen? Vul onderstaand formulier in en wij zorgen dat u z.s.m. een door u gekozen exemplaar zult ontvangen.
Hidden

Editie 87

September 2022

Beste lezers,

De vakantie is voorbij, het werk is weer in volle vaart van start gegaan. Helaas is dat hoe het meestal gaat. Het is en blijft lastig om het ontspannen vakantiegevoel vast te houden als de wielen eenmaal weer gaan draaien. Sommigen van ons hebben zelfs helemaal geen vakantie gehad, die hebben kranig doorgewerkt om het project waar zij aan werken tijdig af te kunnen ronden.

Terug naar de orde van de dag. Afgelopen maanden is er veelvuldig aandacht geweest voor de gevolgen van de gaswinning voor o.a. bewoners van de provincie Groningen. Een aardbeving van 2.8 op de schaal van Richter bij Uithuizermeeden in het noorden van Groningen vormt het voorlopig laatste dieptepunt. Dat terwijl de afgelopen tijd al meerdere bevingen zijn gerapporteerd met Uithuizen als epicentrum. Het toont aan hoe belangrijk het is om in deze omgeving aardbevingsbestendig te bouwen. Bij de bouw van Campus Eemsdelta Groningen in Appingedam is daar dan ook volop rekening mee gehouden zodat de leerlingen van drie middelbare scholen er veilig gebruik van kunnen maken.

Naast de dagelijkse gang van zaken zijn wij van Industriebouw ook bezig met het WK Voetbal dat in november van start zal gaan. Industriebouw brengt hiervoor een special WK Bouwposter uit. Kijk voor meer informatie op https://industriebouw-online.nl/wk-poster/

Verder kun je in deze editie meer lezen over de nieuwbouw van het Joint Research Center in Middelburg. Het vijf verdiepingen tellende laboratoriumgebouw vormt een inspirerende en state of the art werkomgeving voor studenten en onderzoekers, die hier zullen werken aan complexe vraagstukken die relevant zijn in een deltagebied als Zeeland. En wat te denken van het nieuwe warehouse dat in opdracht van het wereldwijd actieve familiebedrijf Hellema wordt gerealiseerd. Gerobotiseerde heftrucks transporteren hier o.a. de voorraad koekjes op pallets in stellingen tot een hoogte van 16 meter. Ook het logistieke puzzelwerk dat gepaard ging met de transformatie van het transformatie van het voormalige bankgebouw in hartje Hilversum is het vermelden waard.

Meer dan genoeg te melden dus, veel leesplezier toegewenst!

Cock Penning
Vakblad Industriebouw


Details & binnenwerk magazine

Aanleiding Editie 87
Omvang 180 pagina's
Papier omslag300 grams Sat MC
Papier binnenwerk 115 grams Mat MC
Afwerking Mat gelamineerd (Full colour)
Lees dit magazine

Download dit magazine

Uitgelichte artikelen

 • Tweede fulfilmentcenter Picnic is ‘in ultimo fit for purpose’

  Picnic, Ridderkerk

  Op het eerste gezicht lijkt het een distributiecentrum zoals zovelen, maar het nieuwe fulfilmentcenter van Picnic in Ridderkerk is verre van een standaard ‘grijze doos’. Het 50.000 m² (bvo) grote pand is volledig gebouwd rondom het geautomatiseerde proces van Picnic en daarmee ‘in ultimo fit for purpose’. Over elk detail is vooraf nagedacht, waardoor het een uiterst duurzaam en toekomstbestendig gebouw is.
  Bekijk artikel
 • Opvang en onderwijs geïntegreerd in één gebouw

  Integraal Kind Centrum, Pijnacker

  Niet alleen krijgen leerlingen een fijne plek om voor, tijdens en na schooltijd met elkaar te leren en genieten, ook voor ouders en personeel wordt het een hele verbetering ten opzichte van de huidige situatie. IKC De Vlinderboom wordt gerealiseerd door Middelwateringbouw BV, een jonge en groeiende onderneming, die zich al geruime tijd profileert op het gebied van woning- en utiliteitsbouw en die volledig thuis is in de wereld van de Integrale Kind Centra.
  Bekijk artikel
 • BAM bouwt Campus Eemsdelta Groningen in Appingedam

  Campus Eemsdelta, Groningen

  Veel jeugdigen in de Groningse gemeente Eemsdelta (Delfzijl, Appingedam en omgeving) zijn het nieuwe schooljaar begonnen in een gloednieuw gebouw. Bam Bouw en Techniek – Intergrale Projecten Noord leverde eind augustus een nieuw onderkomen op voor drie middelbare scholen van de Stichting Voortgezet Onderwijs Eemsdelta en voor ROC Noorderpoort.
  Bekijk artikel
 • Dankzij nieuwbouw is Grozette klaar voor de toekomst

  Grozette , Woerden

  De volledige nieuwbouw van Grozette in Woerden zal naar verwachting eind 2022 gereed zijn. Deze specialist in strooibare kaasproducten krijgt met de nieuwbouw een uitbreiding van de productiemogelijkheden. Het nieuwe pand neemt echter nog meer voordelen met zich mee, waardoor Grozette weer voor de volle honderd procent klaar is voor de toekomst!
  Bekijk artikel
 • Robotheftrucks werken gesmeerd op extreem vlakke vloer

  Bedrijfspand Hellema, Hallum

  Het wereldwijd actieve familiebedrijf Hellema uit Hallum heeft extra ruimte nodig voor de opslag van de voorraad verpakte koekjes. Lont uit Sint-Annaparochie nam de bouw van het warehouse met een vloeroppervlakte van 4.000 m² en een hoogte van 17 meter aan. “Bij elke stap van de bouw denk je na over het voorkomen dat ongedierte in de warehouse kan komen.”
  Bekijk artikel
 • Comfortabel wonen met zorg in nieuw complex Arnhem

  De Vogelwikke, Arnhem

  Op een vrij kavel aan de Eilmersingel Vogelwikkestraat in Arnhem-zuid bouwde PHB De Combi BV uit Elst in opdracht van ontwikkelingsmaatschappij Syntrus Achmea een woon-zorgcomplex. Het gebouw wordt gehuurd door zorgorganisatie Siza. Naast wonen met geïntegreerde zorg kunnen de cliënten in ‘De Wikke’ ook gebruikmaken van dagbesteding. Eind augustus werd het project opgeleverd.
  Bekijk artikel
 • Kantoorgebouw met Westlandse allure

  Kantoorgebouw Paulina, Maasdijk

  Een opvallend en tijdloos ontwerp in het Westland. Met een moderne uitstraling en duurzame en recyclebare materialen, zoals aluminium, verzonken staal, kunststof en hout. Het nieuwe kantoorgebouw Paulina op bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk, gebouwd door Van Mierlo uit Maasdijk, is een echte eyecatcher.
  Bekijk artikel
 • Krachtabsorptie vóór de wand, niet in de wand

  Advertorial Flexbarrier, IJsselstein

  Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Waar met vrachtwagens, heftrucks en pompwagens wordt gewerkt, wordt wel eens een deurlijst meegenomen. Of wordt de wand geraakt. Of de brandweerslang. Of, in het ergste geval, een mens. Hoe voorkom je dat zoveel mogelijk?
  Bekijk artikel
 • Opvallende combinatie van woodstructure beplating en groengevel

  Bedrijfspand WTH Vloerverwarming, Capelle aan den IJssel

  Het nieuwe duurzame bedrijfspand van WTH Vloerverwarming dat Staton Bouw op de Barckalaan 18 in Capelle aan den IJssel realiseert, heeft een in het oog springende gevel. “Zo’n mooie combinatie van woodstructure beplating en een groene gevel heb ik nog niet eerder gezien”, zegt projectleider Arjan van der Spek van Staton Bouw.
  Bekijk artikel
 • Saunatheater als paradepaardje van Thermen Bussloo

  Uitbreiding Sauna Bussloo, Voorst

  Het gloednieuwe state-of-the-art saunatheater wordt het paradepaardje van Thermen Bussloo. Roland van den Belt (Projectleider bouwservice Van Norel Bouwgroep) en Ali Aryan (Directeur bouw en vastgoed bij Quality Wellnessresorts) vertellen over de werkzaamheden én het beoogde resultaat. In het saunatheater kunnen straks 150 gasten gelijktijdig genieten van een heuse theatervoorstelling.
  Bekijk artikel
 • Nog meer Zeeuwse innovatie door een stabiele en veilige voedingsbodem

  Joint Research Center, Middelburg

  De rode draad door de nieuwbouw van het Joint Research Center in Middelburg werd gevormd door de coördinatie en afstemming bij de afbouw en installatie. Nadat Bouwbedrijf Schrijver eerder dit jaar al de casco en schil van het laboratoriumgebouw realiseerde, nam zij in een tweede aanbestedingstraject ook de verantwoordelijkheid op zich om de afbouw en vloerafwerking in grote zorgvuldigheid te realiseren.
  Bekijk artikel
 • ‘Een bedrijfsverzamelgebouw met uitstraling en smoel’

  Bedrijventerrein Reedijk, Heinenoord

  Een bedrijfsgebouw voor één opdrachtgever bouwen is een kunst. Een bedrijfsverzamelgebouw voor negentien klanten realiseren is een waar huzarenstukje. Op bedrijventerrein Reedijk in Heinenoord lijkt Bouwbedrijf Jos Vrolijk daar samen met onder andere opdrachtgever Progam en directievoerder Risto goed in geslaagd.
  Bekijk artikel
 • Brandveiligheid begint bij persoonlijke aandacht

  Advertorial Pyrock BV, Houten

  Brandveiligheid is voor veel ondernemers een sluitpost, terwijl het juist van levensbelang is. Bij Pyrock in Houten weten we niet alleen alles van brandveiligheid, maar hebben we vooral oog voor de wensen van onze klant. Persoonlijke aandacht is hét uitgangspunt om een gedegen advies en product te leveren.
  Bekijk artikel
 • Team Krimpenerwaard neemt intrek in nieuw politiebureau

  Politiebureau, Bergambacht

  Aan de Veerweg 2 in Bergambacht is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de bouw van een nieuw politiebureau. Directbouw uit Klundert, onderdeel van de Dutch Cabin Group, was verantwoordelijk voor de bouw en de complete afwerking van de nieuwe politiehuisvesting.
  Bekijk artikel
 • Stralend, met oog voor voedselveiligheid

  Le Asian Delights, Den Hoorn

  Het strekmetaal aan de gevel van het nieuwe bedrijfspand van Ty-Le Asian Delights op industrieterrein Harnashpolder in Den Hoorn straalt net zoals Aziatische snacks die binnen van de productielijnen rollen. Voor de lekkernijen draagt de familie Le al decennia lang zorg (“Onze loempia’s zijn vermaard”): bij de realisatie van het nieuwe pand had Voortman Design and Build uit Rijssen de regie. Een nieuwbouw waarbij voedselveiligheid hoog in het vaandel staat.
  Bekijk artikel
 • Assink & Schipholt heeft alle ruimte in nieuw bedrijfspand

  Assink & Schipholt, Hengelo

  Eind 2021 startte Lowik Bouw BV uit Almelo als hoofdaannemer met het bouwrijp maken van het kavel waarop de maanden daarna het nieuwe bedrijfspand voor Assink & Schipholt werd gebouwd. Geheel volgens planning werd de nieuwe huisvesting voor de producent in plaat en constructiewerk op industrieterrein Oosterveld in Hengelo begin juli opgeleverd.
  Bekijk artikel
 • Nieuwbouw schept ruimte voor verdere groei

  Tuinplus, Heerenveen

  Remco Ruimtebouw realiseert in Heerenveen de nieuwbouw van een opslag- en productieruimte voor Pieterpikzonen en Tuinplus. Circa tien jaar geleden werd het huidige pand van Tuinplus aan de Vulcanus al door Remco Ruimtebouw gebouwd. Met de uitbreiding van de bedrijfsruimte wordt de omvang op deze locatie meer dan verdubbeld.
  Bekijk artikel
 • Grootschalige renovatie in hartje Hilversum

  Transformatie voormalig bankgebouw, Hilversum

  Het is een thuiswedstrijd voor Mokveld Bouw & Onderhoud: de transformatie van het voormalige bankgebouw in hartje Hilversum in opdracht van Selexion. Vooral die locatie zorgt voor het nodige logistieke puzzelwerk. “Het is een project dat ons op het lijf is geschreven, juist omdat het niet standaard is”, vertelt directeur Ronald Cobben.
  Bekijk artikel