Ontvang deze editie per post

Een gratis voorbeeldmagazine naar keuze ontvangen? Vul onderstaand formulier in en wij zorgen dat u z.s.m. een door u gekozen exemplaar zult ontvangen.
Hidden

Editie 88

Oktober 2022

Beste lezers,

Veel projecten worden tegenwoordig via een aanbesteding aan de man gebracht. Op zich prima natuurlijk maar sommige projecten gedijen beter bij bijvoorbeeld een Design and Build contract, waarbij de aannemer verantwoordelijk is voor zowel de bouw als het ontwerp van het betreffende project. Deze werkwijze heeft veel voordelen, o.a. voor de kostenbeheersing en de planning van het geheel.

Bij de bouw van een nieuw logistiek centrum in Kerkrade werd dan ook heel bewust gekozen voor een dergelijk Design and Build contract. Het moest namelijk geheel custom made opgeleverd worden, aangepast aan de wensen van huurder Ranpak, een producent van duurzame verpakkingsoplossingen.

Uiteraard zijn er nog meer projecten die we graag bij je onder de aandacht brengen. Zoals het nieuwe regiokantoor van Alliander in het havengebied Sloterdijk III in Amsterdam. Dit is in meerdere opzichten een bijzonder project. Niet eerder werd de constructie van een acht verdiepingen tellend gebouw volledig uit hout opgetrokken. Door het compacte en flexibele ontwerp is het energieneutrale gebouw bovendien toekomstbestendig.

En wat te denken van het Nijmeegse Museum Kam. Het onderging een ingrijpende restauratie en verbouwing en voldoet daarmee weer aan alle wensen en eisen van deze tijd. Ook de nieuwe huisvesting voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en visrestaurant Simonis aan het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen is noemenswaardig. Een project met een aantal interessante bouwkundige uitdagingen.

Veel leesplezier toegewenst!

Cock Penning
Vakblad Industriebouw


Details & binnenwerk magazine

Aanleiding Editie 88
Omvang 148 pagina's
Papier omslag300 grams Sat MC
Papier binnenwerk 115 grams Mat MC
Afwerking Mat gelamineerd (Full colour)
Lees dit magazine

Download dit magazine

Uitgelichte artikelen

 • ToekomstGroep realiseert met eigen nieuwbouw ideaal visitekaartje

  Bedrijfspand de ToekomstGroep, Haarlemmerliede

  Vijf samenwerkende disciplines onder één dak, dat kenmerkt de ToekomstGroep. Bouw, glas, service, schilders en techniek vormen de vijf onderscheidende specialismen die de 300 vaklui van de ToekomstGroep in hechte samenwerking voor hun opdrachtgevers beschikbaar hebben.
  Bekijk artikel
 • Meer ruimte voor nog meer baanbrekende veiligheidssystemen

  Bedrijfspand Verdegro, Etten-Leur

  Naast de nieuwbouw in 2017 realiseert Bouwbedrijf Gelens BV uit Etten-Leur voor Verdegro BV opnieuw de uitbreiding. De opdracht luidde: meer productieruimte en verbinding met het bestaande bedrijfspand middels een loopbrug.
  Bekijk artikel
 • Nieuwbouw Alliander is next level in duurzaam bouwen

  Alliander, Westpoort

  In meerdere opzichten is de bouw van het nieuwe regiokantoor van Alliander in het havengebied Sloterdijk III in Amsterdam een bijzonder project. Niet eerder werd de constructie van een acht verdiepingen tellend gebouw volledig uit hout opgetrokken. Door het compacte en flexibele ontwerp is het energieneutrale gebouw bovendien toekomstbestendig. Tel daarbij op de bouwtijd van een krap jaar en duidelijk is dat er voor ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Midden West een uitdagende opgave lag.
  Bekijk artikel
 • De kracht van samen

  DC Ranpack, Eygelshoven Kerkrade

  In opdracht van projectontwikkelaar Boelens de Gruyter realiseert Hercuton in Zuid-Limburg een nieuw logistiek centrum met productiefaciliteiten en kantoorruimte. Deze hoogwaardige ontwikkeling komt op bedrijventerrein Julia in Eygelshoven (Kerkrade). Al in de beginfase waren er diverse hobbels die genomen moesten worden. “Dat is alleen gelukt dankzij het commitment en de inzet van alle betrokken partijen”, aldus Paul Ticheler, adjunct-directeur Cluster Bedrijfshuisvesting bij Janssen de Jong Groep.
  Bekijk artikel
 • Museum Kam: duurzamer en toegankelijker

  Museum Kam, Nijmegen

  Onder verantwoordelijkheid van Bouwbedrijf Ten Haken onderging het Nijmeegse Museum Kam een ingrijpende restauratie en verbouwing die nogal wat voeten in de (archeologische) aarde had. “We hebben het gebouw aangepast zodat het weer voldoet aan de eisen van deze tijd: duurzaam, toegankelijk en functioneel”, aldus Tiemen Epema, projectmanager van het Winterswijkse familiebedrijf dat onderdeel is van de WAM&VanDuren Bouwgroep.
  Bekijk artikel
 • Nieuw Bootshuis en restaurant Simonis in Scheveningen voelt meteen vertrouwd

  Noordelijk Havenhoofd, Scheveningen

  Systabo is als zelfstandige werkmaatschappij binnen Volker Wessels gespecialiseerd in de realisatie van bedrijfshuisvesting. Recent leverde het bedrijf uit Enschede de nieuwe huisvesting voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en visrestaurant Simonis aan het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen op. “Het was voor ons een mooi project met een aantal interessante bouwkundige uitdagingen”, vertelt projectleider en directielid Martijn Lammertink.
  Bekijk artikel
 • ‘Onze jarenlange ervaring in de bouw van scholen kwam goed van pas’

  Ds. Abraham Hellenbroekschool, Zwijndrecht

  De nieuwbouw van de Ds. Abraham Hellenbroekschool in Zwijndrecht was Bouwbedrijf R.A. van Leeuwen op het lijf geschreven. Projectleider Albert Bargeman vertelt waarom.
  Bekijk artikel
 • Een moderne showroom met een natuurlijke uitstraling

  RhijnArt Keukens, Kesteren

  In het Gelderse Kesteren bouwde Bouwbedrijf J.G. Timmer een nieuwe showroom voor RhijnArt Keukens, een bedrijf dat luxueuze keukens op maat levert voor bedrijven en particulieren. Uitstraling en afwerking waren sleutelwoorden bij het project. Jan van Harberden, eigenaar van RhijnArt Keukens, en Pieter Kool, projectleider bij J.G. Timmer, zijn blij met het resultaat.
  Bekijk artikel
 • Nieuw bedrijvencentrum Maurik voorziet in grote behoefte

  Bedrijfsverzamelgebouw, Maurik

  Op industrieterrein Doejenburg ll in Maurik bouwde Goedbouw Bedrijfshallen BV uit Ede een modern bedrijfsverzamelgebouw. Het door De Vallei Ontwikkeling gerealiseerde project bestaat uit 22 bedrijfsunits. Aan de vooravond van de oplevering kijkt werkvoorbereider Albert Visser tevreden terug op het project. “De credits gaan ook zeker naar de bouwpartners, waar wij al jarenlang mee samenwerken.”
  Bekijk artikel
 • Marqant Bouwmeesters realiseert state of the art distributiecentrum

  DC Delin, Gilze

  In Gilze levert aannemer Marqant Bouwmeesters begin november het grootste gedeelte op van het nieuwe distributiecentrum van logistiek vastgoedontwikkelaar Delin Property. Een duurzaam herontwikkelingsproject van hoge kwaliteit op een strategische locatie dat inmiddels helemaal is verhuurd.
  Bekijk artikel
 • Oogstrelend visitekaartje voor groeiend Awood

  Awood, Uden

  Het gaat goed met Awood, een toonaangevende leverancier van luxe buitenparket en gevelparket. De onderneming groeide uit haar jasje op de oorspronkelijke locatie in Uden en besloot over te gaan tot de bouw van een splinternieuw pand dat voldoet aan alle hedendaagse wensen en eisen. Het lijntje met Unibouw was al snel gelegd.
  Bekijk artikel
 • Bijzondere circulaire school in Leeuwarden

  IKC, Middelsee

  Met de bouw van het integraal kindcentrum IKC Middelsee wordt door Bouwgroep Dijkstra Draisma in de nog te realiseren wijk Middelsee in Leeuwarden een bijzondere school gebouwd, die alleen al qua oppervlakte zeker op zal vallen: het perceel is in een ruit vormgegeven.
  Bekijk artikel