Ontvang deze editie per post

Een gratis voorbeeldmagazine naar keuze ontvangen? Vul onderstaand formulier in en wij zorgen dat u z.s.m. een door u gekozen exemplaar zult ontvangen.
Hidden

Editie 89

November 2022

Beste lezers,

Multifunctioneel bouwen. Het is al jaren een trend en het lijkt in deze tijd van steeds schaarser wordende ruimte zelfs bittere noodzaak. En dat is niet zo gek. Als je dan toch gaat bouwen, waarom zou je er dan niet voor zorgen dat je het zo bouwt dat  je er meerdere functies - wonen, werken, winkel, zorg, parkeren, cultuur en nog veel meer - in kunt combineren. Om dit te kunnen realiseren, is het uiteraard essentieel om van tevoren de gebruikerseisen van de diverse toepassingen boven tafel te krijgen én goed op elkaar af te stemmen.

De nieuwe Dialoog in Ermelo bewijst dat het kan. De oude Dialoog heeft afgelopen jaar een metamorfose ondergaan en is omgetoverd tot een modern cultureel centrum. Het merendeel van de ruimtes in de nieuwbouw is bedoeld voor multifunctioneel gebruik door allerhande organisaties. Zelfs de splinternieuwe Raadszaal van 176 m² is niet alleen bedoeld als plaats van handeling voor raadsvergaderingen.

Ook bij distributiecentra wordt steeds meer nagedacht over het geschikt maken van het pand voor eventueel ander gebruik in de verdere toekomst, ook uit financiële overwegingen. Dat is precies wat er is gebeurd bij de bouw van een gloednieuwe distributiecentrum op bedrijventerrein Agropark II in het Gelderse Huissen. Qua constructie is het geschikt om in twee aparte delen te splitsen, met twee kantoordelen en gescheiden installaties. Bij een eventuele splitsing hoeft er alleen een tussenwand geplaatst te worden. Goed geregeld dus.

Maar er is meer te melden. Zo is in het hart van Lelystad in augustus jl. het tweede Kok Experience  geopend. Een modern, sfeervol en goed geoutilleerd Leisure centrum voor het hele gezin met horeca, speelparadijs en een bioscoop. En in de Zwolse Spoorzone wordt het voormalige TPG-Post Expeditie Knooppunt momenteel gerevitaliseerd tot een mega-duurzaam uit zeven bouwlagen bestaand modern kantoorpand: The City Post.

Meer dan genoeg te lezen dus!

Cock Penning

Vakblad Industriebouw


Details & binnenwerk magazine

Aanleiding Editie 89
Omvang 180 pagina's
Papier omslag300 grams Sat MC
Papier binnenwerk 115 grams Mat MC
Afwerking Mat gelamineerd (Full colour)
Lees dit magazine

Download dit magazine

Uitgelichte artikelen

 • Revitalisatie Edge Stadium

  Edge Stadium, Amsterdam

  Hoofdaannemer G&S Bouw focust de laatste jaren steeds vaker op revitalisaties. Zo ook voor het project Edge Stadium in Amsterdam. Projectleider Kees Zwanenburg blikt terug op dit project, dat naar verwachting midden januari 2023 wordt opgeleverd.
  Bekijk artikel
 • ‘Een gaaf project waar we trots op kunnen zijn’

  Kok Experience Center, Lelystad

  In het hart van Lelystad, naast het Agora Theater, is in augustus het tweede Kok Experience geopend. Een modern, sfeervol en goed geoutilleerd Leisure centrum voor het hele gezin met horeca, speelparadijs en een bioscoop dat is gebouwd onder regie van hoofdaannemer ASB Bouw en Ontwikkeling uit Elspeet.
  Bekijk artikel
 • SV Haulerwijk scoort goed met modern nieuw clubhuis

  Sportaccommodatie SV, Haulerwijk

  Met de bouw van een fonkelnieuw en duurzaam clubhuis ging dit jaar een langgekoesterde wens van SV Haulerwijk in vervulling. “Zo lang als het hele voortraject heeft geduurd, zo snel en soepel verliep het bouwen en afwerken van de moderne accommodatie”, vertelt Jelle Teun Terpstra. Hij was als projectleider namens hoofdaannemer Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Dokkum bij het project betrokken.
  Bekijk artikel
 • Stap voor stap naar het ideale bedrijfspand

  Pottery-Pots, Hazerswoude-Dorp

  Voor elke ondernemer is de eerste keer nieuwbouw een spannend en complex traject. Zo ook voor groothandel in bloempotten Pottery Pots uit Aalsmeer. Zij benaderden bouwbedrijf Hercuton om een nieuw bedrijfspand met opslag, expeditie en kantoor te ontwerpen en te realiseren.
  Bekijk artikel
 • Een logistiek huzarenstukje

  Nieuwbouw Koninklijke Van Eerd, Tilburg

  “We hebben letterlijk van binnenuit gewerkt aan de totstandkoming van de nieuwe productielocatie van Koninklijke Van Eerd in Tilburg”, zegt projectmanager Ben Kessing van Quadrant4. “Hijskranen stonden bijvoorbeeld binnen de muren bij het opbouwen, omdat de beschikbare ruimte op de kavel zo beperkt was.”
  Bekijk artikel
 • De Dialoog ondergaat metamorfose

  De Nieuwe Dialoog, Ermelo

  De oude Dialoog in Ermelo was dringend toe aan vernieuwing. Afgelopen jaar is het gebouw onder leiding van Prins Bouw omgetoverd tot een modern cultureel centrum. Zoals wethouder Hans de Haan het tijdens de ondertekening van het bouwcontract in september 2021 omschreef: “De nieuwe Dialoog is een inspirerende en gezellige plek waar je elkaar kunt ontmoeten.”
  Bekijk artikel
 • Energieleverend distributiecentrum Van Acht Veghel supersnel gebouwd

  DC van Acht Koel & Vriesopslag, Veghel

  Hoe bouw je in recordtempo een kolossaal en super duurzaam distributiecentrum? Dat weet bouwbedrijf Aan de Stegge Twello BV , verantwoordelijk voor de realisatie van het nieuwe bedrijfspand voor Van Acht Koel- en Vriesopslag in Veghel. “Dit project is een schoolvoorbeeld van procesmatig bouwen”, stelt projectleider Bart Besemer.
  Bekijk artikel
 • Primeurs in circulariteit!

  Circulaire Sporthal Bredius, Muiden

  Circulariteit bij bouwprojecten vraagt van aannemers om te anticiperen op het hergebruik van materialen als het gebouw na zijn levensduur gedemonteerd of gesloopt gaat worden én om na te denken over het weglaten van vervuilende stoffen als PVC of formaldehyde. De gemeente Gooise Meren werkt met de PrP tool van Rendemint voor circulair inkopen, die overzicht geeft van alle inkooptrajecten, leveringen, producten, contracten, onderhouds- en schoonmaakvoorschriften en een sluitend inzicht in alle reststromen. Zo kunnen tot op grondstofniveau de circulaire mogelijkheden beoordeeld worden. Voor aannemer Rots Bouw BV biedt het een uitstekend vertrekpunt voor het realiseren van de circulaire sporthal Bredius.
  Bekijk artikel
 • Deelbaar en duurzaam distributiecentrum in Huissen

  DC Agropark, Huissen

  Begin november vond de oplevering plaats van een gloednieuw, duurzaam gebouwd distributiecentrum op bedrijventerrein Agropark II in het Gelderse Huissen. Systabo BV bouwde het distributiecentrum in opdracht van zusterbedrijf VolkerWessels Logistics Development. Hoevers Groep betrekt het pand als huurder. Projectleider Paul Scholten van Systabo is blij met het verloop van het project.
  Bekijk artikel
 • Voormalig postsorteercentrum gerevitaliseerd tot nieuw kantoor-icoon voor zakelijk Zwolle

  Revitalisatie The City-Post, Zwolle

  In de Zwolse Spoorzone wordt het voormalige TPG-Post Expeditie Knooppunt momenteel getransformeerd tot een mega-duurzaam uit zeven bouwlagen bestaand modern kantoorpand: The City Post. Volgens projectontwikkelaar DC Vastgoed is The City Post een ode aan ondernemers met lef: “Een one-of-a-kind bedrijfspand in het hart van de Zwolse Spoorzone. Uitgerust en ingericht voor succes.” Verantwoordelijk voor het wederopbouwen en revitaliseren van het beeldbepalende pand is Bouwbedrijf Bramer BV, met vestigingen in Dronten, De Wijk, Geesteren en Vriezenveen.
  Bekijk artikel