Ontvang deze editie per post

Een gratis voorbeeldmagazine naar keuze ontvangen? Vul onderstaand formulier in en wij zorgen dat u z.s.m. een door u gekozen exemplaar zult ontvangen.
Hidden

Editie 90

December 2022

Beste lezers,

We naderen alweer het eind van het jaar. En wat een heftig jaar is het geweest. We dachten dat we het allemaal wel een beetje gehad hadden met de coronacrisis, maar toen kwam de oorlog in Oekraïne. Naast vertraagde levering van materialen en uitval van personeel hadden we in de bouw opeens ook te maken met torenhoge energieprijzen.

Het is bewonderingswaardig om te zien hoe alle partijen in de bouwsector omgaan met deze nieuwe realiteit. Het is tekenend voor de positieve instelling van velen dat de situatie vooral wordt geaccepteerd als vaststaand feit. Iedereen zoekt zijn of haar eigen manier om ermee om te gaan en wij zien in onze contacten dat dit eigenlijk best goed gaat.

Kennelijk zijn we met z’n allen veerkrachtiger dan we ooit hadden gedacht. Wij zien dan ook met vertrouwen het nieuwe jaar tegemoet.

Deze laatste editie van 2022 is sowieso weer de moeite van het lezen waard. Zo werd in Wijchen het uit de jaren zestig daterende schoolgebouw van het Pro College getransformeerd tot een moderne school die volledig klaar is voor de toekomst. In de gemeente Altena werden drie duurzame en energieneutrale brandweerkazernes gerealiseerd. Deze vormen het nieuwe onderkomen voor de vrijwillige brandweerkorpsen van de kerkdorpen Almkerk, Dussen en Hank. Aan de Kelvinweg in Spijkenisse wordt nog druk gewerkt aan een nieuwe bedrijfshal met kantoorunits. De nieuwe huurder - Biopol Natural, een producent van natuurlijke bestrijdingsmiddelen - trekt er in maart 2023 in.

Fijne feestdagen toegewenst!

Cock Penning

Vakblad Industriebouw


Details & binnenwerk magazine

Aanleiding Editie 90
Omvang 134 pagina's
Papier omslag300 grams Sat MC
Papier binnenwerk 115 grams Mat MC
Afwerking Mat gelamineerd (Full colour)
Lees dit magazine

Download dit magazine

Uitgelichte artikelen

 • Hypermoderne groenteproductiefabriek voor Hessing Supervers

  Nieuwbouw Hessing, Venlo

  Gisteren geoogst, vandaag gesneden, morgen in de winkel. Daar is de nieuwe groenteproductielocatie van Hessing Supervers in Greenport Venlo volledig op ingericht. Deze ‘Fabriek van de Toekomst’ beschikt straks over de meest moderne apparatuur om de producten zo snel en efficiënt mogelijk te verwerken en uit te leveren. Ook voldoet de nieuwbouw aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en voedselhygiëne.
  Bekijk artikel
 • Facelift oudste brandweerkazerne Benelux

  Brandweerkazerne DIRK, Amsterdam

  Aan de Honthorststraat in Amsterdam is Koninklijke Woudenberg bezig met de restauratie en verduurzaming van brandweerkazerne Dirk, de oudste nog in gebruik zijnde kazerne in de Benelux. Een dankbare, maar tevens uitdagende opdracht. Al was het maar vanwege de bijzondere isolatiemethode.
  Bekijk artikel
 • Slim bouwen voor een natuurlijk goed

  Bedrijfspanden Kelvinweg, Spijkenisse

  De Kelvinweg in Spijkenisse krijgt er een nieuw bedrijfspand bij. Hanse Staalbouw BV uit Nieuwerkerk bouwt hier een nieuwe bedrijfshal met kantoorunits in opdracht van Progam Vastgoedontwikkeling B.V. uit Barendrecht, naar een ontwerp van Van Erk Ontwerpbureau en voor een huurder van natuurlijk goed.
  Bekijk artikel
 • Door vernieuwbouw is Pro College weer klaar voor de toekomst

  Vernieuwbouw Pro College, Wijchen

  Onder aanvoering van hoofdaannemer BCP Bouw uit Cuijk werd het uit de jaren zestig daterende schoolgebouw van het Pro College in Wijchen getransformeerd tot een moderne school die volledig klaar is voor de toekomst. “Het pand is in een jaar tijd volledig verbouwd en er is tevens nog een stuk aangebouwd”, vertelt projectleider Dennis Cox.
  Bekijk artikel
 • Aarts Bouw realiseert drie duurzame brandweerkazernes

  3 Brandweerkazernes, Altena

  Bouwbedrijf Aarts Bouw uit Leende realiseerde als uitvoerend aannemer drie duurzame en energieneutrale brandweerkazernes in de gemeente Altena. Die vormen het nieuwe onderkomen voor de vrijwillige brandweerkorpsen van de kerkdorpen Almkerk, Dussen en Hank. Projectleider Joost van Deursen vertelt over het project.
  Bekijk artikel
 • Betonnen kantoorkolos transformeert tot uitnodigende ontmoetingsplek

  Renoveren stadskantoor, Tilburg

  De bouw van de nieuwe Stadswinkel aan het Koningsplein in Tilburg is een transformatieproject van formaat. De binnenzijde van het voormalige Stadskantoor 2, waar ook de bibliotheek was gehuisvest, is vrijwel geheel gestript en heringedeeld, met gebruik van circulaire en biobased materialen en voorzien van duurzame installatietechniek.
  Bekijk artikel
 • Van energielabel F naar energielabel A

  Huis voor de Samenleving, Deurne

  Het gemeentehuis in Deurne was toe aan een grootschalige renovatie om het klaar te maken voor de toekomst. Een vernieuwd, duurzaam gebouw met een nieuw, breder, gebruik: het Huis voor de Samenleving. Bots Bouwgroep is verantwoordelijk voor de renovatie van de plek waar straks mensen graag naar binnenlopen, samenwerken en elkaar ontmoeten. Projectleider Rob Roelofs vertelt hoe Bots Bouwgroep het project aanvliegt.
  Bekijk artikel
 • Stijlvolle nieuwbouw voor Avedko

  Avedko, Dordrecht

  De producten van Avedko, marktleider in RVS-behuizingen voor o.a. energienetwerken in de openbare ruimte, kom je overal in het straatbeeld tegen. Het familiebedrijf, dat al meer dan 100 jaar bestaat, had gezien de groei behoefte aan een nieuw bedrijfspand. Hercuton werd in de arm genomen om dit pand te realiseren. Afgelopen zomer is gestart met de bouw. Naar verwachting vindt de oplevering plaats in het tweede kwartaal van 2023.
  Bekijk artikel
 • Fit en vitaal in De Vroon

  De Vroon, Den Haag

  In Den Haag is aan de rand van de nieuwe wijk Den Haag-Vroondaal een nieuw collectief woongebouw gerealiseerd. De Vroon, zoals het appartementencomplex heet, bestaat uit 36 appartementen die qua grootte uiteenlopen van 60 tot 120 m². Er is 240 m² aan collectieve ruimte, een collectieve patio en 33 inpandige parkeerplaatsen. Ook is er een gezamenlijke keuken en een logeerappartement.
  Bekijk artikel
 • Duurzaam en aardbevingsbestendig

  Kindcentrum, Warffum

  In het Groningse dorp Warffum, dat met ruim 2.000 inwoners klein genoemd mag worden, is een nieuw kindcentrum gebouwd. Het nieuwe pand biedt huisvesting aan twee basisscholen, een peuterspeelzaal en een buitenschoolse opvang.
  Bekijk artikel
 • Gemeente Rijssen-Holten krijgt prachtig nieuw zwembad

  Zwembad de Koerbelt, Rijssen

  Het oude zwembad De Koerbelt in Rijssen maakt plaats voor een compleet nieuw, modern en duurzaam binnen- en buitenbad. In de zomer van 2023 moet de hele klus geklaard zijn. Hoofaannemer in dit project is de ervaren bouwcombinatie AKOR Rijssen en Draisma Bouw Apeldoorn.
  Bekijk artikel
 • Het oog wil ook wat in Heinenoord

  Floret Trading, Heinenoord

  Op bedrijvenpark Hoeksche Waard bij Heinenoord herrijst binnenkort het splinternieuwe bedrijfspand van Floret Trading BV, een internationale distributeur met Turkse roots. Een gebouw – 300 m² kantoor, een kleine 2.000 m² bedrijfsruimte – dat net even anders ‘smoelt’ dan de gemiddelde distributiefaciliteit. Verantwoordelijk als hoofdaannemer: Turn-Key Bouwer Staalmeesters Projects BV uit Losser, aan de oostkant van ons land.
  Bekijk artikel
 • Technische en architectonische hoogstandjes bij nieuwbouw ‘t Kwartier

  Gemeenschapshuis, Asten

  De ruw- en afbouw van het nieuwe gemeenschapshuis van Asten ligt in de ervaren handen van Moeskops Bouwbedrijf uit Bergeijk. Projectleider Cris Toonders vertelt namens deze bouwkundig aannemer meer over het project.
  Bekijk artikel
 • Binnenstedelijke herontwikkeling op minimale bouwplaats

  De Bankier, Tilburg

  In het centrum van Tilburg bouwt de Sonse aannemer Huybregts Relou woontoren De Bankier, een gebouw met 24 verdiepingen, 75 meter hoog, dat ruimte biedt aan 120 luxe koop- en huurappartementen. Op de begane grond komen commerciële ruimten, die het straatbeeld op de plek waar eens de bank Van Mierlo & Zoon gevestigd was weer gaan verlevendigen. Het iconische oudste deel van het bankgebouw blijft behouden.
  Bekijk artikel