Ontvang deze editie per post

Een gratis voorbeeldmagazine naar keuze ontvangen? Vul onderstaand formulier in en wij zorgen dat u z.s.m. een door u gekozen exemplaar zult ontvangen.
Hidden

Editie 91

Januari 2023

Beste lezers,

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Velen hebben kunnen genieten van de relatieve rust gedurende de feestdagen. En zijn inmiddels net als wij alweer druk bezig met de dagelijkse werkzaamheden. Altijd jammer dat het meestal niet lukt omdat ontspannen gevoel lang vast te houden.

We starten met iets om over na te denken. Tegenwoordig horen we natuurlijk heel veel over houtbouw. Het gebruik van hout zit momenteel echt in de lift omdat het een duurzaam materiaal is. Je kunt je daardoor afvragen of staalbouw nog wel van deze tijd is. Het antwoord is – in ieder geval wat mij betreft – een volmondig ‘jazeker’. Want ook staalbouw is zeer duurzaam, in verschillende opzichten. Bij utiliteitsbouw is het niet zo vreemd om voor staalbouw te kiezen, zo bewijst een nieuw bedrijfspand dat onlangs is gerealiseerd op De Kenniswerf in Vlissingen. Hierbij is sprake van een hybride constructie, maar een staalconstructie vormt de basis van het gebouw en is mede bepalend voor de unieke uitstraling van het geheel.

Ook woningen kunnen echter grotendeels van staal worden gemaakt. Stalen woningen zijn niet alleen milieuvriendelijk, ze zijn ook nog eens flexibel in te delen én ze gaan een leven lang mee. De huizen van de toekomst zouden dus zomaar eens niet alleen van hout maar juist ook van staal kunnen zijn.

In deze editie komt u o.a. meer te weten over een bijzonder project. De oude kazernes van Fort Isabella te Vught - een vestingwerk, bedoeld voor de verdediging van Den Bosch - worden getransformeerd en er vindt nieuwbouw plaats van luxe appartementencomplexen, specifiek gericht op 55-plussers. En wat te denken van het expertisecentrum voor passend onderwijs dat in Heerhugowaard is herrezen? Het pand biedt ruimte aan 400 kinderen van drie verschillende scholen. Ook Hotel Rosveld is noemenswaardig. Dit nieuwe viersterrenhotel in Nederweert opent in het voorjaar van 2023 de deuren.

Veel leesplezier toegewenst!

Cock Penning


Details & binnenwerk magazine

Aanleiding Editie 91
Omvang 126 pagina's
Papier omslag300 grams Sat MC
Papier binnenwerk 115 grams Mat MC
Afwerking Mat gelamineerd (Full colour)
Lees dit magazine

Download dit magazine

Uitgelichte artikelen

 • Duurzaamheid staat voorop bij nieuwbouw IW4 Veenendaal

  Veenendaal, IW4

  Bouwbedrijf Kreeft heeft vorig jaar de aanbesteding gewonnen om voor de gemeente Veenendaal de sloop en nieuwbouw van IW4 te realiseren. Qua planning is het in de huidige tijd een uitdaging, zegt projectleider Henk Blankestijn. “Maar we liggen op de goede weg dankzij een nauwe samenwerking en goede afspraken.”
  Bekijk artikel
 • Landmark Arnhem: nieuwe toekomst voor een iconisch gebouw

  Arnhem

  Het voormalige OHRA-gebouw, ook wel ‘het Ooyevaarsnest’ genoemd, krijgt een nieuwe toekomst onder de naam Landmark Arnhem. PHB De Combi & Schutte Bouw (beide onderdeel van Aan de Stegge Verenigde Bedrijven) bereikten eind 2021 overeenstemming met opdrachtgever Gelrepark B.V. voor de grootschalige renovatie.
  Bekijk artikel
 • Indrukwekkende transformatie Strawinskyhuis Amsterdam nadert afronding

  Amsterdam

  De Amsterdamse Zuidas is in ontwikkeling. Er wordt hard gewerkt om een compleet nieuwe stadswijk te realiseren, waar werken, wonen en leven samenkomen. Verschillende bouwprojecten moeten daaraan bijdragen. De renovatie en verduurzaming van het Strawinskyhuis, gelegen aan de Prinses Irenestraat, is een van die projecten. Het wordt getransformeerd tot een modern, duurzaam multi-tenant kantoorgebouw. Een omvangrijke klus die behoorlijk wat tijd in beslag neemt. In juli 2021 is gestart met het project, dat naar verwachting in het voorjaar van 2023 wordt opgeleverd.
  Bekijk artikel
 • Vlaardingen is moderne woon- en winkelvoorziening rijker

  Vlaardingen

  Aan de Parallelweg in Vlaardingen heeft de oude vestiging van Hoogvliet supermarkten plaatsgemaakt voor een moderne nieuwe supermarkt met daarboven 39 huurappartementen. Hoofdaannemer Waal uit Vlaardingen stond aan het roer van het bouwteam dat dit project realiseerde. “Het is echt een aanwinst voor onze stad”, stelt projectleider Marcel Ruijs.
  Bekijk artikel
 • Nieuwe hospitality beleving in het Zuiden

  Nederweert

  Nog even en de parkeerplaatsen van Nederweert’s nieuwe viersterrenhotel stromen vol. Bussen met buitenlandse toeristen rijden af en aan voor een onderkomen na de dagtrips, zakelijke gasten kiezen er hun werkplek en vergaderzaal en passanten komen er om een hapje te eten en te overnachten. Dit voorjaar wordt Hotel Rosveld geopend, pal naast de A2. Bouwbedrijf Van Bussel ’t Hout uit Helmond is de hoofdaannemer.
  Bekijk artikel
 • Van voormalig fort tot prachtplek om te wonen en te werken

  Vught

  Een vestingwerk, bedoeld voor de verdediging van Den Bosch, transformeren tot een plek waar het goed wonen en leven is. Specifiek gericht op 55-plussers. Met die opdracht begon aannemer De Bonth van Hulten in 2020 aan de transformatie van de oude kazernes en de nieuwbouw van luxe appartementencomplexen op Fort Isabella aan de rand van Vught. Het resultaat mag er zijn.
  Bekijk artikel
 • OBS De Springplank volledig verduurzaamd en uitgebreid

  Teteringen

  In opdracht van BreedSaam, Vereniging Huisvesting Primair en Speciaal Onderwijs Breda, heeft De Kok Bouwgroep zich als hoofdaannemer, samen met nevenaannemers Hoppenbrouwers (W-installatie) en Van Haagen (E-installatie), ontfermd over een grootschalige renovatie, verduurzaming en uitbreiding van het gebouw waarin OBS De Springplank en kinderopvang Kober zijn gehuisvest. Het schoolgebouw aan de Groenstraat in Teteringen kan er volgens projectleider Richard Tuijtjens nu weer jaren tegen.
  Bekijk artikel
 • Circulair en duurzaam bouwen moet je gewoon doen

  Wijchen

  Bij HBE Bouw in Ede hadden ze al snel in de gaten dat er binnen de bouwwereld steeds meer nadruk zou komen te liggen op circulariteit en duurzaamheid. Dit leidde ertoe dat in 2020 HBE Circulaire Bouw als zelfstandige onderneming werd opgericht. Het bedrijf werd door Borghese Logistics in de arm genomen voor de bouw van B:Urban in Wijchen. “Dat is het eerste kleinschalige distributiecentrum in Nederland dat volgens dit nieuwe label is ontwikkeld”, vertelt directeur Denny Beker.
  Bekijk artikel
 • Comfortabel en ruim wonen in het groen

  Heeten

  Fraai gelegen in een groene omgeving realiseert de Sallandse zorgorganisatie ZGR het fonkelnieuwe woonzorgcomplex Nieuw Stevenskamp. De nieuwbouw komt in de plaats van het ‘oude’ Stevenskamp en omvat 48 moderne en toekomstbestendige zorgappartementen voor senioren met een intensieve zorgvraag. Regionaal bouwbedrijf Gebr. Meijer Bouwbedrijf B.V. realiseert dit project als Design & Build hoofdaannemer, waarbij zowel personeel als cliënten nadrukkelijk bij het ontwerpproces zijn betrokken.
  Bekijk artikel
 • Nieuwe gymzaal in Oost-Souburg

  Oost Souburg

  Sinds afgelopen november kunnen sportverenigingen en basisscholen in het Zeeuwse Oost-Souburg gebruik maken van een nieuwe gymzaal. De aanbesteding van de gemeente Vlissingen is gewonnen door Bouwbedrijf De Delta BV, die de bouw, inclusief parkeerterrein en wadi in de buitenruimte, in negen maanden realiseerde.
  Bekijk artikel
 • Expertisecentrum en school voor kwetsbare kinderen

  Heerhugowaard

  In Heerhugowaard bouwde Bouwgroep Dijkstra Draisma een expertisecentrum voor passend onderwijs. Het pand, met een vloeroppervlakte van meer dan 7000 m², biedt ruimte aan 400 kinderen van drie verschillende scholen. Naast de vele lokalen zijn er diverse zorgruimtes, een zwembad, een gewenbad en twee sportzalen gebouwd.
  Bekijk artikel