Ontvang deze editie per post

Een gratis voorbeeldmagazine naar keuze ontvangen? Vul onderstaand formulier in en wij zorgen dat u z.s.m. een door u gekozen exemplaar zult ontvangen.
Hidden

Editie 93

April 2023

Beste lezers,

In het licht van de ambitieuze klimaatdoelstellingen - en nu nog eens versterkt door de hoge energiekosten - wordt bij het realiseren van nieuwbouw reeds alle aandacht gegeven aan duurzaamheid. Hetzelfde geldt echter voor renovatie. De rijksoverheid stimuleert de verduurzaming van reeds bestaande woningen en gebouwen en maakte in 2021 bekend hier maar liefst 1,3 miljard euro voor vrij te maken.

Ongeveer een half miljard is bestemd voor een nationaal isolatieprogramma, een kwart miljard voor de toepassing van warmtepompen en een half miljard voor het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed. Bij het laatste kun je denken aan o.a. rijksvastgoed (zoals gebouwen van politie, justitie en defensie) en bijvoorbeeld ziekenhuizen en scholen.

De Zeeuwse gemeente Veere is een van de gemeenten die de komende jaren investeert in het renoveren en verduurzamen van een aantal gemeentelijke gebouwen en openbare voorzieningen in diverse kernen. Afgelopen jaar werd het verenigingsgebouw annex sporthal de Halve Maan in Oostkapelle volledig gerenoveerd en verduurzaamd. Ook de herontwikkeling van Pakhuis Santos in Rotterdam, dat stamt uit 1901, is een mooi voorbeeld dat in deze editie wordt belicht.

Maar natuurlijk zijn er nog veel meer projecten de moeite waard om meer over te lezen. Wat te denken van de realisatie van de nieuwe meldkamer 112 in Apeldoorn, een behoorlijk complex bouwproject dat alleen al qua installaties het neusje van de zalm biedt. Op Synergiepark InnoFase in Duiven werd bovendien een kavel van 6,7 hectare getransformeerd tot een immense productieruimte.

Veel leesplezier toegewenst!

Cock Penning

Vakblad Industriebouw


Details & binnenwerk magazine

Aanleiding Editie 93
Omvang 180 pagina's
Papier omslag300 grams Sat MC
Papier binnenwerk 115 grams Mat MC
Afwerking Mat gelamineerd (Full colour)
Lees dit magazine

Download dit magazine

Uitgelichte artikelen

 • Speciale testopstelling in situ om luchtdichtheid

  Apeldoorn

  Speciale testopstelling in situ om luchtdichtheid te testen voordat alle aansluitingen volledig afgewerkt werden bij de nieuwe meldkamer 112 in Apeldoorn werd er eerst een testopstelling in het gebouw gemaakt. “Om er zeker van te zijn dat er met de geplande werkmethoden en materialen geen lek in het gebouw zou komen”, legt Arnold Boersma van Friso Bouwgroep uit.
  Bekijk artikel
 • Bouwen met impact

  Duiven

  Op Synergiepark InnoFase in Duiven werd een kavel van 6,7 hectare getransformeerd tot een immense productieruimte. InSus BV uit Duiven bouwde er een nieuwe fabriek die volgens een uniek procedé sandwichpanelen met een PU-isolatiekern (PIR en PUR) recyclet en hiervan nieuwe PU-isolatieplaten produceert.
  Bekijk artikel
 • Renovatie grachtenkantoorpand vergt veel improvisatietalent van bouwbedrijf

  Amsterdam

  Wat doe je als van de ene dag op de andere dag, zonder aankondiging, de vergunning voor je hijskraan wordt ingetrokken? Het overkwam Dijkman Carbaat Bouw tijdens de renovatie aan het kantoorpand Herengracht 258 – 266 in Amsterdam.
  Bekijk artikel
 • Logistieke nieuwbouw met extra cachet

  Hoofddorp

  Een fijne binnenkomst voor hun klanten is een eis die SKY Logistics, expert in supplychain oplossingen, stelt aan hun nieuwe bedrijfspand met warehouse en kantoor in Hoofddorp. Extra aandacht is daarom besteed aan de esthetische waarde van het gebouw. De opvallende goudkleurige beplating van het overkragende kantoor en de ruime entree geven het pand extra cachet.
  Bekijk artikel
 • Duurzame verbouwing Laco Sportcentrum

  Strijen

  De verbouwing van Laco Sportcentrum in Strijen ligt in de kundige handen van Aannemingsbedrijf P.&G. Hooghwerff B.V. Dit bedrijf uit Strijen, gemeente Hoeksche Waard, startte in februari 2022 met de werkzaamheden. De oplevering van het project is gepland voor eind maart dit jaar.
  Bekijk artikel
 • My Jewellery's milieuvriendelijke warehouse

  Den Bosch

  Van Schijndel Bouwgroep B.V. uit Geffen bouwt in opdracht van de Belgische investeringsmaatschappij Intervest Offices & Warehouses een duurzaam warehouse aan de Rietveldenweg in Den Bosch. Dit zal dienstdoen als nieuwe thuisbasis voor My Jewellery, van oorsprong een sieradenmerk en uitgegroeid tot webleverancier van formaat.
  Bekijk artikel
 • Uitbreiding en nieuwe look bedrijfshal Sanovo Technology

  Aalten

  In Aalten bouwt Aannemingsmaatschappij Friso Oost,onderdeel van Friso Bouwgroep, mee aan de metamorfose van de bedrijfshal van Sanovo Technology. De hal wordt stevig uitgebreid en gemoderniseerd. Ook de buitenkant ondergaat een facelift. Daardoor krijgt het geheel een frisse, chique uitstraling.
  Bekijk artikel
 • Amsterdam Logistic Cityhub is een ijzersterk concept

  Amsterdam

  Alles draait in de tegenwoordige tijd om duurzaamheid, stikstofreductie, energiebesparing en efficiëntie. Al deze kenmerken zijn van toepassing op Amsterdam Logistic Cityhub (ALC). Het vernieuwende concept brengt de opslag en distributie van goederen letterlijk dichterbij het economische hart van Nederland. Bij Bouwbedrijf Vrolijk uit Breda, hoofdaannemer bij dit project, kijkt men met tevredenheid terug op de realisatie van de distributiehallen met kantoren in het hart van onze hoofdstad.
  Bekijk artikel
 • Nieuw onderkomen voor Flevo Chemie in Harderwijk

  Harderwijk

  In slechts tien maanden tijd realiseerde Botec Bedrijfsruimtebouw in Harderwijk een nieuw pand voor Flevo Chemie, een bedrijf dat additieven levert voor voeding en diervoeding. In het pand bevinden zich ruimten voor de op- en overslag van halffabricaten en gereed product, productieruimten en kantoren. Gerard Kuijlenburg is eigenaar van Botec. Hij vertelt over het project en over de werkwijze van Botec.
  Bekijk artikel
 • Fraai nieuw crossdock centrum voor Daily Logistics Group

  Maasdijk

  Het nieuwe crossdock centrum van de Daily Logistics Group (DLG) is een ware eyecatcher geworden, die direct zichtbaar is voor iedereen die het bedrijventerrein aan de Transportweg in Maasdijk op rijdt. Met dank aan Van Mierlo Bouwprojecten B.V.,de aannemer die eveneens in Maasdijk is gevestigd en ongeveer dertig jaar geleden ook al zorg droeg van de realisatie van het voormalige gebouw. Dit bestaande kantoor is verbouwd en fraai geïntegreerd in het nieuwe distributiecentrum.
  Bekijk artikel
 • Happy Hairservice groeit en bloeit verder op nieuwe locatie

  Berkel en Rodenrijs

  Het gaat goed met kappersgroothandel Happy Hairservice. Het bedrijf wil de komende jaren verder groeien, maar dat bleek niet mogelijk in het pand op de huidige locatie in Rotterdam. Op dit moment realiseert Hercuton voor hen dan ook een nieuw bedrijfspand op bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs. Op 13 januari jl. werd de eerste paal geslagen, eind 2023 vindt de turn-key oplevering plaats.
  Bekijk artikel
 • ‘We willen in dit pakhuis techniek en esthetica bij elkaar brengen’

  Rotterdam

  De herontwikkeling van Pakhuis Santos in Rotterdam wordt overgelaten aan een echte restauratiespecialist: Burgy Bouwbedrijf uit Leiden. Durk Burgy, vierde generatie en senior projectleider van het project Santos, vertelt waarom het project hen op het lijf is geschreven.
  Bekijk artikel
 • Verenigingsgebouw Oostkapelle kan er weer jaren tegen

  Oostkapelle

  De Zeeuwse gemeente Veere investeert de komende jaren in het renoveren en verduurzamen van een aantal gemeentelijke gebouwen en openbare voorzieningen in de diverse kernen. In het kader van die operatie werd afgelopen jaar het verenigingsgebouw annex sporthal de Halve Maan in Oostkapelle volledig gerenoveerd en verduurzaamd. Het sport- en ontmoetingscentrum kan er volgens projectleider Jaco Corbijn zeker weer 25 jaar tegen.
  Bekijk artikel
 • Ver doorgevoerde vergroening van nieuwbouw Intralox

  Hoofddorp

  Op een kavel van vier hectare op Schiphol Trade Park in Hoofddorp realiseert Intralox L.L.C. Europe zijn nieuwste vestiging. De wereldwijd toonaangevende leverancier van transportoplossingen gaat hier productie, logistieke en kantooractiviteiten huisvesten. Het natuurinclusieve karakter en zeer hoge afwerkingsniveau typeren het gebouw. Systabo B.V. realiseert dit BREEAM Excellent project.
  Bekijk artikel