Ontvang deze editie per post

Een gratis voorbeeldmagazine naar keuze ontvangen? Vul onderstaand formulier in en wij zorgen dat u z.s.m. een door u gekozen exemplaar zult ontvangen.
Hidden

Editie 94

Mei 2023

Beste lezers,

Goede communicatie bepaalt in toenemende mate het succes van een bouwproject. In meerdere opzichten. Enerzijds heb je altijd te maken met de omgeving, lees de omwonenden. Hoe je het ook wendt of keert, bouwprojecten zorgen voor overlast, het ene project meer dan het andere. En dan is het essentieel om tijdig te communiceren met de betreffende omwonenden, maar dan wel letterlijk mét hen en niet alleen tegen hen. Als je alleen maar zendt en de behoeften van omwonenden niet serieus neemt, zorg je niet voor draagvlak, je creëert alleen veel irritatie en onzekerheid. En dat komt het project bepaald niet ten goede.

Anderzijds heb je bij alle bouwprojecten sowieso te maken met een veelheid aan betrokken partijen, in dit geval de bouwpartners die gezamenlijk het bouwproject tot een goed einde moeten brengen. Ook daar is optimale communicatie cruciaal om bijvoorbeeld bouwfouten en een inefficiënte werkwijze (met de bijbehorende kosten) te voorkomen.

Als we het mogen geloven (en dat doen we!) is de upgrading van winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam een absoluut hoogstandje op het gebied van communicatie. Met 160 winkels en circa 55.000 m² is het één van de grootste overdekte winkelcentra van Nederland. De complexiteit van het werk zat echter vooral in de communicatie met de maar liefst 50 eigenaren en 160 winkeliers die bij het project betrokken waren. Het was dan ook een hele klus om iedereen op één lijn krijgen.

Maar natuurlijk zijn er meer bijzondere projecten die in deze editie de revue passeren. Zoals het indrukwekkende nieuwe bedrijfspand van Cerfix Constructies B.V. En wat te denken van de nieuwe, enorme kabelfabriek die wordt gerealiseerd aan de Eemshaven.

Veel leesplezier toegewenst!

Cock Penning

Vakblad Industriebouw


Details & binnenwerk magazine

Aanleiding Editie 94
Omvang 201 pagina's
Papier omslag300 grams Sat MC
Papier binnenwerk 115 grams Mat MC
Afwerking Mat gelamineerd (Full colour)
Lees dit magazine

Download dit magazine

Uitgelichte artikelen

 • Een bouwproject waarin je je vakmanschap kwijt kunt

  Waalwijk

  In Waalwijk wordt het nieuwe hoofdkantoor van Van Mossel Automotive Group gerealiseerd. Een in het oog springend gebouw van vijf verdiepingen met kantoren, een autowerkplaats, museum, horecagelegenheid en op het terrein buiten een portiershuis en een parkeerplaats voor 3.400 auto’s. De bouw wordt gerealiseerd door Bouwbedrijf van de Ven uit Veghel. “Of het nu de werkplaats of een kantoorruimte is, alles is afgewerkt als ware het een villa.”
  Bekijk artikel
 • Fascinerende impressies bij Babypark Amersfoort

  Amersfoort

  Hoe val je op in een gebied waar ook de panden van de buren zijn uitgerust met in het oog springende overhangende vliesgevels en waar je toekomstige klanten over de naastgelegen snelweg voorbij razen? Babypark was uit haar jasje gegroeid op de locatie in het centrum van Amersfoort en gaf Bouwbedrijf J.G. Timmer de opdracht om een gloednieuwe en aantrekkelijke babywinkel te ontwikkelen en te realiseren. Deze nieuwe vestiging met winkel, parkeerkelder en restaurant werd gepland op bedrijvenpark Vathorst in Amersfoort.
  Bekijk artikel
 • Een paradepaardje onder de maneges voor de familie Kruiniger

  Rockanje

  Charlotte Kruiniger en haar vriend Roeland Plaisier hebben beiden hun sporen verdiend in de paardensport (respectievelijk dressuur en springen). Toen ze een nieuwe manege wilden bouwen bij hun huis in Rockanje, zochten ze een partij met gedegen kennis op het gebied van hippische bouw. Zo kwamen ze uit bij bouwbedrijf Jos Vrolijk, die aan de slag ging om hun ‘droommanege’ te realiseren.
  Bekijk artikel
 • Houtlab staat voor een duurzame circulaire bouweconomie’

  Nieuwkuijk

  JAJO is een groep bouwgerelateerde bedrijven die het nieuwe fundament wil leggen voor een veranderende wereld. Woody Building Concepts, dat werkt met een innovatief houtbouwconcept, is een van die bedrijven. “De missie van JAJO is samen de cirkel sluiten”, vertelt commercieel manager Job Kuijpers. “Toen we de kans kregen om nieuwbouw te realiseren, besloten we deze dan ook in die geest vorm te geven, met allerlei innovaties op het gebied van circulariteit en duurzaamheid. Practice what you preach, zo is onze overtuiging.” Houtlab, een duurzame, circulaire productie- en kantoorruimte, is het inspirerende resultaat.
  Bekijk artikel
 • Duurzame en circulaire funderingstechniek zonder concessies

  Amsterdam

  Voorbij Funderingstechniek BV uit Amsterdam is een ontwerpende aannemer voor de meest duurzame funderingsoplossingen. “Wij investeren in innovaties die bijdragen aan duurzame en circulaire fundaties, zonder concessies te doen op het gebied van draagvermogen en stabiliteit”, vertelt commercieel bedrijfsleider Mark Remijnse.
  Bekijk artikel
 • Grootste aantoonbaar circulaire distributiecentrum

  Almelo

  Een groot fulfilment center dat niet alleen de toon zet op het gebied van duurzaamheid en functionaliteit, maar ook nog eens fraai oogt. Met die missie begonnen de logistieke dienstverlener Bleckmann en VDR Bouwgroep begin 2022 in Almelo aan de bouw van het grootste, aantoonbaar circulaire distributiecentrum in Nederland. Begin maart is het bouwproject opgeleverd. Een imposante hal met ‘smoel’.
  Bekijk artikel
 • Bundeling van krachten is geheim van het succes

  Zwolle

  Voor Weever Sloopwerken en Weever Bouw zijn duurzaamheid en circulariteit belangrijke thema’s. “Voor ons is het iets vanzelfsprekends, we gebruiken onze kennis en ervaring graag om een paar stappen verder te gaan. We zien het als een uitdaging om mee te denken met onze klanten over hoe ze hier in hun specifieke project het beste vorm aan kunnen geven”, vertellen de broers Bart en Jelle Weever, inmiddels de vierde generatie die aan het roer staat van beide ondernemingen. De gecombineerde inzet in de herontwikkeling van het voormalige Expeditie Knooppunt Post (EKP) aan de Westerlaan in Zwolle en het realiseren van de nieuwbouw voor Van der Sluis Constructie in Kampen laat zien wat er mogelijk is.
  Bekijk artikel
 • De Mercuur wil haar klanten op een maatschappelijk verantwoorde manier helpen

  Den Haag

  Het is een beetje een open deur intrappen: als ondernemer in de bouw moet je zorgen voor een goed gevulde orderportefeuille, nu, maar ook in de toekomst. Maar hoe kom je op tijd aan de informatie over bouwprojecten die eraan zitten te komen? Daarvoor biedt De Mercuur BV (www.demercuur.nl) uitkomst. Het is een digitaal platform met een uitgebreide database, waaruit ondernemers bouwberichten kunnen selecteren die hen kunnen helpen om tijdig in te spelen op nieuwe mogelijkheden. De Mercuur gaat een samenwerkingsverband aan met IndustrieBouw. Voor een uitgebreide kennismaking spraken we met operationeel directeur Zilla de Baat Doelman en commercieel directeur Erik Steenbergh van het Haagse bedrijf.
  Bekijk artikel
 • Samen sterk in Sittard

  Sittard

  Laudy Bouw & Ontwikkeling is een bekend gezicht in het Limburgse. Het bedrijf is een dochter van Ballast Nedam en eigendom van Renaissance Construction: een grote internationaal opererende partij in de bouwbranche met – voor wie het googelt – indrukwekkende projecten op haar CV. “Wij staan dus met de ‘poten’ stevig in de Limburgse grond, maar kunnen zo nodig beschikken over de slagkracht van een wereldspeler. Een sterke combinatie”, meldt Martijn Zoetbrood.
  Bekijk artikel
 • Winkelcentrum Zuidplein is klaar voor de toekomst

  Rotterdam

  Een topprestatie noemen ze het zelf. Aannemer Constructif en ontwikkelaar DiD Vastgoedontwikkeling moesten er, samen met BITB en alle andere stakeholders, ruim twee jaar hard aan trekken om de upgrading van winkelcentrum Zuidplein op tijd en binnen budget te realiseren. Naast het uitvoeren van ingrijpende werkzaamheden in een draaiend winkelcentrum, waarbij vaak 20 uur per dag werd gewerkt, zat de complexiteit van het werk vooral in de communicatie met de 50 eigenaren en 160 winkeliers.
  Bekijk artikel
 • Bedrijfsgebouw Kavo Parts kenmerkt zich door high-end afwerking

  Apeldoorn

  Aan de Stegge Twello bouwde in het verleden al eerder voor Kavo Parts. “Zij benaderden ons vorig jaar weer om samen met hen een nieuw bedrijfsgebouw in Apeldoorn te ontwikkelen”, vertelt Teun Wesselink namens Aan de Stegge Twello.
  Bekijk artikel
 • HORNBACH opent achttiende vestiging in Nederland

  Nijmegen

  Langs de N325 in Nijmegen-Noord wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de nieuwe projectbouwmarkt van HORNBACH. Het is de achttiende vestiging van de van oorsprong Duitse bouwmarktketen in Nederland. Dura Vermeer Bouw Hengelo BV was net als bij de bouw van HORNBACH Apeldoorn (2021) ook bij de realisatie van deze vestiging de hoofdaannemer.
  Bekijk artikel
 • Nieuwe kabelfabriek Eemshaven complexe opdracht

  Eemshaven

  Nu al werken 80 vaklieden aan de bouw van de nieDatwe kabelfabriek Eemshaven, die de speciaal hiervoor opgezette bouwcombinatie Dura Vermeer Bouw Hengelo, Dura Vermeer Infra Regio Noord Oost en Aannemingsmaatschappij Friso recent is gestart. “Dat aantal van 80 wordt de komende maanden opgevoerd tot 200”, vertelt René Evers, namens Dura Vermeer productiedirecteur van de bouwcombinatie.
  Bekijk artikel
 • Eindelijk een up-to-date brandweerkazerne op Groningen Airport Eelde

  Groningen

  De brandweer van Groningen Airport Eelde heeft er twintig jaar op moeten wachten, maar op 6 april jl. vond dan eindelijk de officiële opening plaats van hun nieuwe brandweerkazerne. Die moest er komen, omdat de oude kazerne in een hele slechte toestand verkeerde en omdat de aanrijdtijd in verband met een verlenging van de start- en landingsbaan niet meer voldeed aan de eisen. Projectleider Anne Nicolai van aannemer Groothuis Bouwgroep vertelt over de totstandkoming.
  Bekijk artikel
 • VDR Bouwgroep realiseert nieuwbouw en revitalisering voor Beaphar

  Raalte

  Slechts 32% van de kavel beslaat de bebouwing van Beaphar in Raalte. Een luxe die je niet vaak meer tegenkomt. Die ruimte gaf de mogelijkheid om een campusidee te creëren. Dat houdt in dat er niet alleen veel aandacht is besteed aan het gebouw maar ook aan de omgeving eromheen. Zo is er rekening gehouden met waterberging, biodiversiteit van planten en dieren en recreatie van medewerkers en bezoekers.
  Bekijk artikel
 • “Als je gebouw je visitekaartje is, stem je je keuzes daarop af”

  Heinkenszand

  Waar Cerfix in 2008 begon als een eenmans-ingenieursbureau, lopen er vijftien jaar later twintig medewerkers rond. Een groeiende organisatie vraagt om een passend pand. Een pand met uitstraling, waaraan je kunt zien: wij zijn constructeurs en we weten wat we doen.
  Bekijk artikel