Ontvang deze editie per post

Een gratis voorbeeldmagazine naar keuze ontvangen? Vul onderstaand formulier in en wij zorgen dat u z.s.m. een door u gekozen exemplaar zult ontvangen.
Hidden

Editie 96

Juli 2023

Beste lezers,

Vroeger zag je ze zelden in gebouwen: rondingen. Men ging bij voorkeur voor strak en modern, en daar pasten ze niet goed bij. De afgelopen jaren passen architecten echter steeds vaker bogen en rondingen toe in hun ontwerpen. Je zou het gerust een trend kunnen noemen. En dat is niet voor niets, het is de perfecte manier om een gebouw een elegante, meer verfijnde uitstraling te geven. Er is zelfs onderzoek dat erop wijst dat een rond gevormde woonomgeving mensen blijer en gelukkiger maakt.

Niet zo vreemd dus dat ook in de utiliteitsbouw ronde bouwvormen hun intreden hebben gedaan, ondanks dat het de nodige bouwkundig uitdagingen met zich mee kan brengen. In dit magazine vind je een aantal treffende voorbeelden. Zoals het nieuwe kantoor van Bejo, een specialist in groentezaden, in Warmenhuizen. De vorm van het kantoor is geïnspireerd op de bladgroei van bijvoorbeeld koolbladeren en staat o.a. symbool voor de groei die Bejo heeft doorgemaakt. En wat te denken van de eigentijdse nieuwbouw die in Middelburg is herrezen. De rondingen in de gevel zorgen samen met de bronskleurige bekleding op de gevel, bronskleurige kozijnen en overstekken bij de entrees voor een chique uitstraling. Voedselbank Walcheren en Kledingbank Zeeland mogen het gebouw binnenkort als trotse huurders in gebruik nemen.

Andere projecten die deze editie de revue passeren, zijn bijvoorbeeld het nieuwe distributiecentrum (van maar liefst 36.000 m²) van lingerieketen Hunkemöller op het bedrijvenpark Stichtsekant in Almere en The Mill (oorspronkelijk De Molenhoek), een duurzaam appartementencomplex met 72 middenhuur appartementen, inclusief parkeergarage, in Woerden. Bijzonder is verder de nieuwe polikliniek Rijnstate ziekenhuis in Elst die eind juni in gebruik is genomen. Hier wordt namelijk gebruik gemaakt van een hypermoderne waterstofinstallatie die het ziekenhuis van stroom voorziet, met groene waterstof.

Meer dan genoeg te lezen dus.

Het is bovendien de laatste editie voor de zomervakantie. In de maand augustus nemen wij net als jullie onze welverdiende rust.

 Wij wensen jullie dan ook alvast een heel fijne vakantie!

 Cock Penning

Vakblad Industriebouw


Details & binnenwerk magazine

Aanleiding Editie 96
Omvang 192 pagina's
Papier omslag300 grams Sat MC
Papier binnenwerk 115 grams Mat MC
Afwerking Mat gelamineerd (Full colour)
Lees dit magazine

Download dit magazine

Uitgelichte artikelen

 • Familiebedrijf realiseert nieuwbouw met vertrouwde partners

  Bergambacht

  De Langen & van den Berg is een familiebedrijf. Het ‘wij’-gevoel staat hier hoog in het vaandel. Het personeel blijft lang, de sfeer is goed en de loyaliteit naar bedrijven waar veel mee samengewerkt wordt, is groot. Toen De Langen & van den Berg besloot dat het tijd werd voor een nieuw, toekomstbestendig pand, had het de voorkeur om dat met de vertrouwde partijen te realiseren. Sinds jaar en dag werkt het bedrijf samen met een aantal vaste partners.
  Bekijk artikel
 • Hygiëne heeft hoogste prioriteit bij nieuwe productielocatie Scelta Products

  Rilland

  Begin 2023 is de nieuwe productielocatie van Scelta Products in Rilland in gebruik genomen. BouwRaadhuis Architecten en Ingenieurs was verantwoordelijk voor het ontwerp en de engineering. “Functionaliteit was een belangrijk uitgangspunt. Vanuit onze expertise hebben we daarnaast ons best gedaan om esthetische waarde toe te voegen aan het enorme complex”, aldus projectmanager Jeroen Brouwer.
  Bekijk artikel
 • Ambitieus project voor Limburgse hockeyclub

  Venlo

  Medio 2021 is Wanten Bouw uit Sevenum benaderd om deel te nemen aan een tender voor de gedeeltelijke sloop en vervolgens uitbreiding van het clubhuis van HC Delta Venlo. Na een fusie van drie hockeyclubs voldeed het bestaande pand niet meer aan een ledenbestand van meer dan 1.800 mensen. Boy Wanten, de vierde generatie Wanten in het Limburgse bouwbedrijf, vertelt ons over het bouwproces waarvan vooral de gelamineerde spanten een opvallend onderdeel zijn. “Daarnaast vroeg de aansluiting op het blijvende bestaande deel, om denkwerk en vakmanschap.”
  Bekijk artikel
 • Nieuw verwerkingscentrum bij bloemenveiling Plantion

  Ede

  Na de afgelopen jaren meerdere interne verbouwingen voor Plantion te hebben uitgevoerd, werd Bouwbedrijf Kreeft uit Ede door de bloemen- en plantenveiling gevraagd de bouw van het nieuwe verwerkingscentrum op zich te nemen. Het nieuwe deel, dat 80 x 80 meter groot is en een laadkuil met zeven loading docks bevat, is een uitbreiding van het bestaande gebouw. Hierdoor wordt een deel van wat eerst een buitenwand was, nu binnenwand. Daarin zat direct een uitdaging voor de bouwer.
  Bekijk artikel
 • De Bijhorst in Wassenaar wordt groter en duurzamer

  Wassenaar

  Het markante Van der Valk hotel Den Haag-Wassenaar, ook bekend als De Bijhorst, wordt momenteel flink uitgebreid en verduurzaamd. Bouwbedrijf Huybregts Relou is de hoofdaannemer. Het project bestaat uit drie onderdelen: de verbouwing van het bestaande hoofdgebouw, de renovatie van het bestaande kamerblok en de bouw van een nieuw gedeelte met een parkeerkelder en 134 kamers.
  Bekijk artikel
 • Renovatie Gerechtsgebouw Utrecht was hele organisatie

  Utrecht

  Hoe voer je een grootschalige renovatie uit bij gebouwen waarin diverse disciplines gewoon door moeten kunnen gaan met hun werkzaamheden? Voor die uitdagende opdracht zag Hegeman Bouw & Infra zich bij de renovatie van het gerechtsgebouw in Utrecht geplaatst. Door te werken met een schuifplan en goede communicatie is de hele operatie volgens projectleider Albert den Ouden prima verlopen.
  Bekijk artikel
 • Hunkemöller opent distributiecentrum in logistieke hotspot Almere

  Almere

  Op het bedrijvenpark Stichtsekant in Almere heeft lingerieketen Hunkemöller een nieuw distributiecentrum van maar liefst 36.000 m² geopend. Almere is de zesde logistieke hotspot van Nederland en trekt veel grote en ambitieuze bedrijven aan, zoals Lidl en DHL.
  Bekijk artikel
 • Toekomstgericht pand voor De Boer & De Groot

  Zwaag

  Als ‘huisaannemer’ van De Boer & De Groot civiele werken realiseerde Bouwbedrijf Jelle Bruinsma het nieuwe pand voor deze klant in Zwaag. Mede-eigenaar Jelmer Bruinsma: ‘Het is een stoer pand geworden, echt van nu en gericht op de toekomst.”
  Bekijk artikel
 • Eigentijdse nieuwbouw voor Voedselbank Walcheren en Kledingbank Zeeland

  Middelburg

  Voedselbank Walcheren was al een tijd naarstig op zoek naar een ander pand. MDV Vastgoed kwam uiteindelijk met de oplossing: het bedrijf besloot in de Mortiere in Middelburg een splinternieuw pand te bouwen dat niet alleen de Voedselbank maar ook Kledingbank Zeeland als huurders kunnen betrekken. Het casco is inmiddels opgeleverd door aannemingsbedrijf Fraanje. Eind juli nemen de huurders het gebouw in gebruik.
  Bekijk artikel
 • Een aannemer met een hart

  Leiderdorp

  Een hospice bouwen, dat komt niet zo vaak voor bij bouwbedrijven. Er zijn er in Nederland niet zo veel van: tegen de 200 slechts. Het zijn kleinschalige zorginstellingen waar in een huiskamersfeer de laatste zorg aan terminale patiënten kan worden verleend door veelal vrijwilligers. Bouwgroep Horsman & Co uit Lisse kreeg van het bestuur van Hospice De Mare in Leiderdorp de bijzondere opdracht om een nieuw hospice te bouwen, dat het bestaande en verouderde hospice zou kunnen vervangen.
  Bekijk artikel
 • Geen woning is hetzelfde in De Bataafse Kamp

  Hengelo

  Hengelo is straks een bijzonder wooncomplex rijker. De Bataafse Kamp, een karakteristiek schoolgebouw uit de wederopbouwperiode, gaat plaats bieden aan verschillende typen woningen rondom een collectief hof. De strakke gevel en fraaie elementen zoals het centrale trappenhuis en de gevelbordjes blijven behouden.
  Bekijk artikel
 • Groots distributiecentrum in zonnig Zeeland? Jazeker!

  Hulst

  Het is niet de meest voor de hand liggende locatie, maar toch blijkt Hulst een interessante vestigingsplaats voor distributiecentra. Hercuton B.V. en Over Engh Vastgoed B.V. realiseren op bedrijvenpark Hogeweg een warehouse van 118.000 m², een ontwikkeling die aansluit op de vraag van de markt. Park 34 Crossings is aantrekkelijk voor huurders uit Antwerpen en Gent en voor Nederlandse partijen die de Belgische markt bedienen.
  Bekijk artikel
 • Bejo krijgt passend nieuw kantoor

  Warmenhuizen

  Op de hoek van de Veilingweg en Trambaan in Warmenhuizen wordt hard gewerkt aan de bouw van het nieuwe kantoor van Bejo. Willem van der Hulst is als projectleider namens hoofdaannemer De Geus Bouw uit Broek op Langedijk tevreden over het verloop van het project. “Dit moderne kantoor sluit in alles perfect aan op de aard en filosofie van dit mooie bedrijf.”
  Bekijk artikel
 • Hecon Bouwgroep realiseert nieuw bedrijfspand voor Winclove Probiotics

  Amsterdam

  Met een grote diversiteit aan onderzoeks- en productieruimten met elk hun eigen klimaat- en hygiëne-eisen is de nieuwbouw van Winclove Probiotics een ingewikkeld project. Twee jaar voorbereidingstijd had Hecon Bouwgroep daarom nodig om de gebruikerswensen en -behoeften te vertalen in een uitvoerbaar ontwerp. De ambitie qua duurzaamheid en een gezonde werkomgeving ligt hoog.
  Bekijk artikel
 • The Mill eerste afgeronde woningbouwproject in Nieuw-Middelland

  Woerden

  Nieuw-Middelland, een wijk in Woerden, transformeert de komende jaren naar een gebied waar wonen en werken wordt gecombineerd met andere stedelijke voorzieningen. Afgelopen jaar is The Mill (oorspronkelijk De Molenhoek) herrezen: een duurzaam appartementencomplex met 72 middenhuur appartementen, inclusief parkeergarage. Typerend is de stoere, campusachtige look and feel.
  Bekijk artikel
 • Eerste Europese ziekenhuis dat energie uit waterstof haalt

  Elst

  Op 26 juni jl. werd de nieuwe polikliniek Rijnstate ziekenhuis in Elst in gebruik genomen. Opvallend is de fraaie gevel met het schuin terug liggende metselwerk, maar nóg indrukwekkender is de hypermoderne waterstofinstallatie die dit ziekenhuis van stroom voorziet, met groene waterstof. Martijn Luijpen, projectleider namens de Berghege Heerkens bouwgroep, licht dit proces toe.
  Bekijk artikel