Ontvang deze editie per post

Een gratis voorbeeldmagazine naar keuze ontvangen? Vul onderstaand formulier in en wij zorgen dat u z.s.m. een door u gekozen exemplaar zult ontvangen.
Hidden

Editie 97

September 2023

Beste lezers,

De zomerse ontspanning ligt achter ons en overal zijn mensen weer druk aan het werk. Ook wij zijn al flink bezig geweest en hebben hard gewerkt om weer een mooie editie in elkaar te draaien. We weten niet hoe het met jullie zit, maar bij ons voelt het helaas alsof die vakantie heel lang geleden was, de drukte van alledag overheerst. En ook in de bouw draait alles weer op volle toeren, zo merken wij. Alleen maar goed natuurlijk want het kost weinig moeite om pareltjes van projecten op het spoor te komen die we maar al te graag in de schijnwerpers zetten in ons vakblad.

Zo ontwikkelt de gemeente Amsterdam net buiten de Ringweg A10 een nieuwe buurt, die een verbinding moet gaan vormen tussen de oude stad en Nieuw-West. Een onderdeel van deze ontwikkeling is de Podiumbuurt, ingeklemd tussen de Cornelis Lelylaan en het Koningin Wilhelminaplein. Momenteel wordt er op kavel B van de Podiumbuurt een appartementencomplex gebouwd, met een groene binnentuin als centrale plek.

En wat te denken van de uitbreiding die werkbladenfabrikant Jetstone heeft laten bouwen in Deurne. Duurzaamheid was hierbij een belangrijk uitgangspunt. Daarmee is de ambitieuze onderneming helemaal klaar voor verdere groei. Ook de nieuwbouw van het Wolfert Dalton College in Rotterdam - een modern, ruimtelijk gebouw omringd door veel groen - komt aan de orde in deze editie. Evenals de grootschalige renovatie van het Paleis van Justitie in Den Bosch, waarbij men erin geslaagd is het gebouw naar energielabel A te tillen. Een indrukwekkende prestatie.

Veel leesplezier toegewenst!

Cock Penning

Vakblad Industriebouw


Details & binnenwerk magazine

Aanleiding Editie 97
Omvang 154 pagina's
Papier omslag300 grams Sat MC
Papier binnenwerk 115 grams Mat MC
Afwerking Mat gelamineerd (Full colour)
Lees dit magazine

Download dit magazine

Uitgelichte artikelen

 • Hoge duurzaamheidsambitie voor nieuw distributiecentrum Plus

  Deventer

  Het nieuwe distributiecentrum voor Plus dat Heerkens van Bavel bouw in opdracht van HBC (samenwerking tussen HVBM Vastgoed en Bruil Bouw Groep) op het bedrijvenpark A1 West in Deventer aan het bouwen is, zorgt voor diverse uitdagingen.
  Bekijk artikel
 • Natuurinclusief ontwerp voor nieuw distributiecentrum

  Amsterdam

  Het nieuwe stadsdistributiecentrum dat Heembouw in opdracht van Nabuurs Logistiek voor brouwer AB InBev ontwikkelde, is verre van een ‘standaard’ distributiecentrum. Het project valt op, mede dankzij het vele glas en aandacht voor de biodiversiteit rondom en zelfs op het gebouw. Technisch Planontwikkelaar Eric Schulte en Senior Architect Hung Tran van Heembouw vertellen meer over de gemaakte keuzes én het resultaat.
  Bekijk artikel
 • ‘Vurig vieren zit in ons DNA’

  Zeeland

  Duurzaam en gezond zijn de kernwoorden van de nieuwe brandweerkazerne en regiokantoor met diverse werkplaatsen in Zeeland. Het welzijn van de medewerkers staat centraal in het gebouwontwerp. Verder kent het een diversiteit in vormen en materialen, wat de uitvoering voor Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling soms extra uitdagend maakte.
  Bekijk artikel
 • Renovatie Paleis van Justitie 's-Hertogenbosch nadert voltooiing

  's-Hertogenbosch

  Met het volledig strippen van de binnenzijde begon in april 2021 de grootschalige renovatie van het Paleis van Justitie in 's-Hertogenbosch. Het consortium Dura Vermeer en Croonwolter&dros was echter al een jaar eerder aan het uitwerken van het ontwerp begonnen.
  Bekijk artikel
 • Realisatie uitbreiding QBTEC in ervaren handen

  Woerden

  QBTEC is Europa’s grootste producent van professionele kook- en frituurinstallaties. De uitbreiding van de huidige locatie in Woerden ligt in de kundige handen van F5 Projectengroep. Albertjan Bastmeijer vertelt namens deze onderneming uit IJsselstein wat de bijzonderheden zijn van het project.
  Bekijk artikel
 • Middelbare school met luxe afwerking in Waddinxveen

  Waddinxveen

  In Waddinxveen starten de leerlingen van het Coenecoop College na de zomervakantie in een fonkelnieuwe school. Het gebouw heeft ruimte voor meer dan 1.100 leerlingen. Dankzij elementen als de vliesgevel van drie etages hoog, de brede zittrap en het hoge atrium is er een open en lichte ruimte ontstaan. Het Coenecoop College is gebouwd door aannemer Middelwateringbouw uit Rotterdam, in opdracht van de gemeente Waddinxveen en HEVO.
  Bekijk artikel
 • ‘De nieuwbouw is een echt VDL-ontwerp, maar nét wat specialer’

  Hapert

  Bouwbedrijf Burgmans werkt al zo’n dertig jaar voor VDL. In januari 2022 werd door de organisatie uit Bergeijk gestart met de nieuwbouw van VD Leegte Metaal te Hapert. Projectleider John Timmermans namens Bouwbedrijf Burgmans: “Het voelt voor ons alsof we voor familie aan het bouwen zijn!”
  Bekijk artikel
 • ‘Bepaald geen standaardschool’

  Rotterdam

  In de Rotterdamse wijk Hillegersberg realiseert BAM Bouw en Techniek in opdracht van de gemeente en Stichting Boor momenteel de nieuwbouw van het Wolfert Dalton College. Een modern, ruimtelijk gebouw omringd door veel groen dat goed past bij deze onderwijssoort.
  Bekijk artikel
 • Grotendeels circulair sportcomplex dat ‘er mag zijn’

  Amstelveen

  In Amstelveen leverde Aannemersbedrijf J.M. Putter onlangs het nieuwe sportcomplex op van het Hermann Wesselink College. Een gebouw met vier gymzalen dat fraai oogt, perfect aansluit bij de wensen van de school en ook nog eens grotendeels circulair is.
  Bekijk artikel
 • Strakke planning? Strak eindresultaat!

  Heerhugowaard

  Dakkappellen.nu was er klaar voor: van een oud industrieterrein en een oud pand naar een nieuw industrieterrein en een gloednieuw pand. Het nieuwe pand met twee verdiepingen in Heerhugowaard is voorzien van een prachtige showroom voor Dakkappelen.nu én Kunststofkozijn.nu. Hoogendijk Bouw, onderdeel van de Anton Groep, mocht als hoofdaannemer de complete bouw van het pand verzorgen, van de eerste paal tot de overdracht van de sleutel.
  Bekijk artikel
 • Creatieve aannemer bouwt voor creatieve ondernemers

  Utrecht

  Woody Building Concepts is gespecialiseerd in de realisatie van flexibel in te delen kantoorgebouwen en andere utilitaire bouwwerken. Kenmerkend bij alle projecten is dat hout zowel in de constructie als afwerking de boventoon voert en dat alles draait om circulariteit en duurzaamheid. “Op deze vlakken willen wij ons samen met onze bouwpartners onderscheiden. Je ziet dat ook weer terug bij HoutWerk II, een multi-tenant kantoorgebouw dat we op Campus Werkspoor in Utrecht aan het bouwen zijn”, vertelt commercieel manager Job Kuijpers.
  Bekijk artikel
 • Indoor Sportcentrum Leiden voorziet in diverse behoeftes

  Leiden

  Aan de Telderskade in Leiden is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de bouw van het fonkelnieuwe Indoor Sportcentrum Leiden. Dit moderne sportcomplex vervangt volgens de gemeente de Vijf Meihal en de 3 Octoberhal. Projectleider Walter Stielstra kijkt namens hoofdaannemer Remmers Bouwgroep uit Tilburg met tevredenheid terug op de realisatie van deze voorziening voor topsport en breedtesport dat deze zomer is opgeleverd.
  Bekijk artikel
 • Realisatie Podiumbuurt Kavel B in volle gang

  Amsterdam

  Net buiten de Ringweg A10 ontwikkelt de gemeente Amsterdam een nieuwe buurt, die een verbinding moet gaan vormen tussen de oude stad en Nieuw-West. Een onderdeel van deze ontwikkeling is de Podiumbuurt, ingeklemd tussen de Cornelis Lelylaan en het Koningin Wilhelminaplein. Momenteel bouwt bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen BV een appartementencomplex op kavel B van de Podiumbuurt, ontworpen door LEVS Architecten uit Amsterdam.
  Bekijk artikel